Uitgeverij met karakter

Nieuw schrijftalent kansen geven en literatuur weer dicht bij de mensen brengen: dat is onze missie bij Matador Uitgeverij. Met onze boeken willen we het leven van onze lezers veranderen. Voor minder gaan we niet.

Over ons - Matador Uitgeverij Over ons - Matador Uitgeverij

Voor ons bij Matador Uitgeverij zijn boeken geen wegwerpproducten. Wij creëren boeken met een blijvende waarde, boeken om te koesteren.

We willen onze lezers bij de keel grijpen, hen ontroeren en raken tot in het diepst van hun ziel. We willen hen verhalen bieden die ze met zich mee dragen, waar ze over blijven nadenken, lang nadat ze het boek uitgelezen hebben. We willen hen nieuwe inzichten bieden in zichzelf en de mensen om hen heen.

Op die manier maken we de wereld een stukje mooier.

 

Uitgesproken identiteit

Matador is niet zomaar de zoveelste uitgeverij van dertien-in-een-dozijn. De matador in het logo staat er niet voor niets. Onze uitgeverij heeft een uitgesproken persoonlijkheid, gebaseerd op authenticiteit, eenvoud, elegantie en schoonheid. Zoals een matador op zijn doel afgaat, zo moet ook literatuur ráken.

Die persoonlijkheid toont zich ook in onze auteurs en de boeken die we uitgeven. We willen onze auteurs en het unieke karakter van hun werk volop voor het voetlicht plaatsen.

Uiteraard zijn gevestigde namen welkom, maar tegelijk willen we dé uitgever zijn van jong en nieuw literair talent. We gaan resoluut op zoek naar die jonge, soms ook minder jonge talenten en geven hen de kansen en begeleiding die ze verdienen.

Bij ons primeert een persoonlijke aanpak, voor al onze auteurs. Die laat ons toe om volop in te zetten op kwaliteit en herkenbaarheid.

De kracht van authenticiteit

Ons uiteindelijke doel is immers de literatuur weer dicht bij de mensen te brengen. Wij houden niet van hoogdravendheid. Daarom geven we boeken uit die er écht toe doen. Mensen houden nog steeds van goede verhalen, of het nu om fictie of non-fictie gaat. Dat zal nooit veranderen. Die verhalen willen we tot bij het brede publiek brengen. De kracht van de eenvoud, de kracht van de authenticiteit: dat is wat we jou, onze lezer, willen bieden.

Jeroen Bernaer, oprichter en CEO Matador Uitgeverij