Schrijfcoaching op maat

Schrijfcoaching op maat: het geheim achter verhalen

Jeroen Bernaer

Een schrijfcoaching die begint waar andere ophouden: dat is wat wij je bieden. Bij ons geen halfslachtige tips & tricks, maar concrete, diepe inzichten in de geheimen van de vertelkunst. Of je pas komt kijken of al een doorgewinterd schrijver bent – misschien zelfs met een manuscript in handen: wij helpen je verhalen naar een hoger niveau te tillen. Dankzij ons word je de beste schrijver die er in je zit.

Wat maakt de mooiste verhalen zo onvergetelijk? Is het de schrijfstijl, het onderwerp, de herkenbaarheid? Nee, nee en nee. Het is de onderliggende structuur ervan, die zo natuurlijk aanvoelt dat ze de gevoeligste snaren van ons onderbewustzijn raakt

Van een mooi maar leeg bord kan je niet eten. Met verhalen is dat net zo. Hoe mooi opgeschreven ook, een verhaal boeit alleen als het ook uitstekend vertéld wordt. Precies dat leren wij je in onze schrijfcoaching.

Elke les binnen onze schrijfcoaching is persoonlijk, één-op-één, volledig op maat van jouw vaardigheden en ontwikkeling. De frequentie van de sessies, het genre waarin je je wil begeven… Je kiest het allemaal zelf. De enige rode draad is: hoe vind je de beste structuur voor je vertelling?

Je kan kiezen uit twee trajecten:

1. Schrijfontwikkeling: je eigen stem, stijl en genre verkennen

Je wil je eerste stappen zetten of je hebt al enige schrijfervaring, maar je bent nog op zoek naar welke stijl of welk genre jou het beste ligt.

Je leert bewust oog te hebben voor verschillende schrijfstijlen en vergelijkt fragmenten van verschillende auteurs om te zien waar jouw natuurlijke stem het meest bij aansluit.

Waar nodig gaan we op ontdekkingstocht langs verschillende genres (en hun kenmerkende vormprincipes), vertrekkend van het genre en de auteurs die je zelf het liefst leest.

Tijdens de schrijfcoaching leer je over de essentiële bouwstenen van elk goed verhaal, de ideale verhaalstructuur en verteltechnieken zoals vertelperspectief en -standpunt, red herrings, spanningsboog, URST, enzovoort. Je leert die bewust te gebruiken in je teksten.

Het vertrekpunt zijn je eigen teksten. Maar om het schrijfproces en je creativiteit op gang te brengen, krijg je af en toe korte oefeningen mee.

Minstens twee dagen voor de sessie, bezorg je ons je tekst, zodat we die grondig kunnen lezen en onze feedback voorbereiden.

2. Manuscriptbegeleiding: op weg naar je eigen boek

Dit traject is bedoeld voor de meer ervaren schrijver. Je hebt al een manuscript dat (zo goed als) klaar is. Of misschien heb je een geweldig idee voor een boek, maar worstel je met het uitschrijven? Wij begeleiden jou van eerste versie tot afgewerkt, drukklaar manuscript.

We gaan niet over één nacht ijs. Bij elke correctieronde bieden we je doorgedreven eindredactie en geven we je aanwijzingen over de verhaalstructuur, eventuele losse eindjes, tegenstrijdigheden in plot en/of karakter, overbodige uitweidingen of ontbrekende informatie.

Samen gaan we op weg om je manuscript om te toveren tot het perfecte boek. Wie weet word jij de nieuwste Matador-auteur!

Waar en wanneer?

De sessies vinden wekelijks, tweewekelijks, … plaats, afhankelijk van hoe snel je schrijft en welke frequentie je verkiest. Wil je meer dan één sessie per week? Ook dat kan!

Voorlopig vinden alle sessies online plaats. In een eerste contactmoment maken we kennis met elkaar en peilen naar je verwachtingen en wensen, je voorkennis en ervaring. Nadien, tijdens de sessies, duiken we in je zelfgeschreven teksten en diepen we je kennis en vaardigheden uit.

Schrijfcoaching: onze formules

Schrijf je in

Inschrijven doe je heel eenvoudig hier. Zodra we je inschrijving ontvangen hebben, nemen we contact met je op om concrete afspraken te maken.

De voorbereiding van de persoonlijke sessies en het nalezen van de teksten nemen behoorlijk wat tijd in beslag. Daarom is het aantal plaatsen per formule beperkt tot 3.

👉 Laat de kaas niet van je brood eten. Schrijf nú in!


Schrijfcoaching op maat: het geheim achter verhalen

  Jeroen Bernaer      18 augustus 2021

Een schrijfcoaching die begint waar andere ophouden: dat is wat wij je bieden. Bij ons geen halfslachtige tips & tricks, maar concrete, diepe inzichten in de geheimen van de vertelkunst. Of je pas komt kijken of al een doorgewinterd schrijver bent – misschien zelfs met een manuscript in handen: wij helpen je verhalen naar een hoger niveau te tillen. Dankzij ons word je de beste schrijver die er in je zit.

Wat maakt de mooiste verhalen zo onvergetelijk? Is het de schrijfstijl, het onderwerp, de herkenbaarheid? Nee, nee en nee. Het is de onderliggende structuur ervan, die zo natuurlijk aanvoelt dat ze de gevoeligste snaren van ons onderbewustzijn raakt

Van een mooi maar leeg bord kan je niet eten. Met verhalen is dat net zo. Hoe mooi opgeschreven ook, een verhaal boeit alleen als het ook uitstekend vertéld wordt. Precies dat leren wij je in onze schrijfcoaching.

Elke les binnen onze schrijfcoaching is persoonlijk, één-op-één, volledig op maat van jouw vaardigheden en ontwikkeling. De frequentie van de sessies, het genre waarin je je wil begeven… Je kiest het allemaal zelf. De enige rode draad is: hoe vind je de beste structuur voor je vertelling?

Je kan kiezen uit twee trajecten:

1. Schrijfontwikkeling: je eigen stem, stijl en genre verkennen

Je wil je eerste stappen zetten of je hebt al enige schrijfervaring, maar je bent nog op zoek naar welke stijl of welk genre jou het beste ligt.

Je leert bewust oog te hebben voor verschillende schrijfstijlen en vergelijkt fragmenten van verschillende auteurs om te zien waar jouw natuurlijke stem het meest bij aansluit.

Waar nodig gaan we op ontdekkingstocht langs verschillende genres (en hun kenmerkende vormprincipes), vertrekkend van het genre en de auteurs die je zelf het liefst leest.

Tijdens de schrijfcoaching leer je over de essentiële bouwstenen van elk goed verhaal, de ideale verhaalstructuur en verteltechnieken zoals vertelperspectief en -standpunt, red herrings, spanningsboog, URST, enzovoort. Je leert die bewust te gebruiken in je teksten.

Het vertrekpunt zijn je eigen teksten. Maar om het schrijfproces en je creativiteit op gang te brengen, krijg je af en toe korte oefeningen mee.

Minstens twee dagen voor de sessie, bezorg je ons je tekst, zodat we die grondig kunnen lezen en onze feedback voorbereiden.

2. Manuscriptbegeleiding: op weg naar je eigen boek

Dit traject is bedoeld voor de meer ervaren schrijver. Je hebt al een manuscript dat (zo goed als) klaar is. Of misschien heb je een geweldig idee voor een boek, maar worstel je met het uitschrijven? Wij begeleiden jou van eerste versie tot afgewerkt, drukklaar manuscript.

We gaan niet over één nacht ijs. Bij elke correctieronde bieden we je doorgedreven eindredactie en geven we je aanwijzingen over de verhaalstructuur, eventuele losse eindjes, tegenstrijdigheden in plot en/of karakter, overbodige uitweidingen of ontbrekende informatie.

Samen gaan we op weg om je manuscript om te toveren tot het perfecte boek. Wie weet word jij de nieuwste Matador-auteur!

Waar en wanneer?

De sessies vinden wekelijks, tweewekelijks, … plaats, afhankelijk van hoe snel je schrijft en welke frequentie je verkiest. Wil je meer dan één sessie per week? Ook dat kan!

Voorlopig vinden alle sessies online plaats. In een eerste contactmoment maken we kennis met elkaar en peilen naar je verwachtingen en wensen, je voorkennis en ervaring. Nadien, tijdens de sessies, duiken we in je zelfgeschreven teksten en diepen we je kennis en vaardigheden uit.

Schrijfcoaching: onze formules

Schrijf je in

Inschrijven doe je heel eenvoudig hier. Zodra we je inschrijving ontvangen hebben, nemen we contact met je op om concrete afspraken te maken.

De voorbereiding van de persoonlijke sessies en het nalezen van de teksten nemen behoorlijk wat tijd in beslag. Daarom is het aantal plaatsen per formule beperkt tot 3.

👉 Laat de kaas niet van je brood eten. Schrijf nú in!


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *